American bully: sällskapshunden med stor pondus

American Bully-hunden är en glad och kärleksfull följeslagare som liknar en Pitbull-hund. American Bully var ursprungligen indelad i fyra kategorier: Standard, Classic, XL och Pocket. Nuförtiden finns det fem American Bully-typer, den Extreme är den senast tillagda.

American Bully är en hundras som härstammar från USA som en nydesignad ras med en grund av American Pitbull Terrier och American Staffordshire Terrier och några raser av bulldogtyp.

Historien om den amerikanska översittaren

American Bully har sitt ursprung i USA mellan 1980 och 1990, vilket gör dem till en relativt ny ras. De är resultatet av en amerikansk Staffordshire Terrier, American Pitbull Terrier och andra Pitbulls. De etablerades som sin egen ras på 1980-talet, med American Bully Kennel Club som grundades 20 år senare.

Rasen erkändes ursprungligen av American Bully Kennel Club 2004 och av United Kennel Club 2013.

American Bully Hund rasens utseende och typer

Som med alla andra hundraser spelar fysiska egenskaper och önskade egenskaper en viktig roll för att sätta rasstandarden för den amerikanska översittaren.

Enligt American Bully Kennel Club erkänns fyra typer av amerikanska mobbare, till stor del bestäms av vuxens längd.

Dessa är Pocket American Bully, Standard American Bully, Classic och XL.

Trots att de skiljer sig i storlek förblir det allmänna utseendet hos dessa hundar ganska enhetligt i det att de ska vara en medelstor hund med kompakt muskulös kropp och blockigt huvud.

Storlek

Pocket 13 – 17 Inches Tall
Standard 16 – 20 Inches Tall
Giant 19 – 23 Inches Tall

Börjar från det minsta. Pocket Bully-hanarnas vuxna höjd är under 17 tum, med honor under 13 tum.

Nästa är Standard och Classic American Bully, med hanar upp till 20 tum medan honor kommer in på 19 tum.

Slutligen är XL American Bully, den högsta av rasen, med hanar upp till 23 tum och honor upp till 22 tum.

Vikt

Som du kan föreställa dig varierar vikten hos de olika typerna av mobbare hundar med djurets storlek och kön.

En fullvuxen pocket Bully kan väga allt mellan 11 till 24 pund, medan Standard och Classic kan väga allt mellan 60 och 80 pund.

XL, den största amerikanska mobbare hundrasen, kommer in på en jättestor 70 till 130 pounds av tjock muskel- och benstruktur.

Täcka

En amerikansk översittare har en slät kort päls och fäller som ett resultat inte särskilt mycket, vilket är goda nyheter om du är utsatt för allergier.

Du kommer inte heller behöva putsa dem särskilt ofta, även om vi kommer att gå in mer i detalj om det senare. Men deras korta päls gör att de kan kämpa när vädret blir kallare. Du kanske vill investera i en hundtröja till dem!

Färg

Med en nick till dess förfäders härkomst kommer du att upptäcka att amerikanska mobbare finns i olika färger. Från brunt, blått, fawn, rött, svart och vitt till pajskalliga, dessa hundar är vanligtvis en blandning av två färger, med några också trefärgade.

Livslängd

The American Bully har en medellivslängd på mellan 10 och 13 år.

Träning

Att träna rasen American Bully borde inte vara svårt. De tar vanligtvis lätt upp kommandon och vet vad du vill att de ska göra. Du bör alltid använda positiv förstärkningsträning och belöningsbaserad träning som verbala beröm och godsaker. Undvik att straffa din översittare eftersom de inte kommer att förstå och de vill inte lära sig.

Att träna din hund kan vara ett bra sätt att knyta an till dem. Det hjälper också till att hålla de mentalt stimulerade så att de inte blir uttråkade. Du bör börja träna dem från en ung ålder så att de lär sig att vara lydiga och väluppfostrade.

Umgås

American Bully är en mycket sällskaplig hund som älskar människor och vill vara allas bästa vän. Därför borde umgås inte vara svårt.

Men socialisering bör ske från en ung ålder så att din amerikanska översittare lär sig att inte vara rädd. Du bör introducera dem till nya platser, sevärdheter, ljud, dofter, människor och djur.

Träning

Bully-rasen har inga stora träningsbehov. Du bör dock försöka träna dem i cirka 30 till 60 minuter om dagen. Detta inkluderar promenader och lek.

American Bully gillar att vara ute och de älskar att vara med sitt folk. Om du kan inkludera spel med familjen i din Bullys träningsschema, kommer de mycket mer sannolikt att vara intresserade av att bli aktiva! Detta låter dem också knyta an till dig och ger dem mental simulering så att de inte blir uttråkade.

American Bully Dog Ras Temperament och personlighet

I verkligheten är American Bully en mycket söt och kärleksfull hund. Detta är en av anledningarna till att de föddes upp. Denna valp är en utmärkt familjehund på grund av sin snälla och tillgivna natur.

Om du vill ha en vakthund eller en vakthund är American Bully inget för dig. De älskar alla människor och kommer gärna att visa en främmande kärlek snarare än aggression. Dessa valpar är utmärkta sällskapshundar för alla.

Speciellt uppfödd för att vara en sällskapshund, har American Bully behållit de bästa egenskaperna och egenskaperna från sin föräldralinje. Det för den amerikanska Staffordshire-terriern och den amerikanska Pit Bull-terriern.

Faktum är att den här rundade hunden är speciellt uppfödd för att ha en låg kampdrift och ändå behålla en muskulös, atletisk byggnad.

Den amerikanska översittaren är en självsäker hund, inte benägen att utsätta sig för skrämt eller oförutsägbart beteende, vilket gör den till ett bra familjedjur.

Mycket intelligenta, de älskar att behaga och är inte benägna att stöta eller vallningstendenser. Bra med barn som ibland kan vara lite tuffa, en översittare, när den väl har blivit social, tolererar deras upptåg och tar det med ro.

Den amerikanska översittaren är godmodig och skyddar sina ägare, tillgiven, lojal och mild.

Ofta underhållande med sina upptåg, är detta kraftpaket för en hund mer bekväm att slingra sig in i soffan och vara en överdimensionerad knähund än arbetande hundar som dess förfäder.

Vanliga amerikanska mobbare hälsoproblem

Även om den amerikanska översittaren generellt sett är frisk, är det viktigt att vara medveten om eventuella genetiska anlag de kan ha för deras rastyps vanliga hälsoproblem. Den här informationen kan hjälpa dig att vidta åtgärder för att proaktivt hålla utkik efter din valp och ge dem rätt vård de behöver för genetiska hudsjukdomar eller andra sjukdomar de kan få från en ung ålder. Vi har sammanfattat några vanliga amerikanska mobbningssjukdomar nedan:

Hypotyreos. Detta tillstånd är en hormonell störning som kan orsaka slöhet och sjukdomskänsla, samt viktökning och håravfall.

Höftdysplasi. Amerikanska mobbare kan vara benägna att drabbas av höftdysplasi, vilket är när lårbenet (lårbenet) och höften inte är i linje med varandra – vilket kan belasta det omgivande ligamentnätverket. Detta kan leda till lokal artrit, allmänt obehag och förlust av rörlighet över tiden.

Medfödda hjärtsjukdomar. Även om de exakta förhållandena kan variera, kan amerikanska mobbare födas med septumdefekter (som avvikelser på hjärtväggen) eller mitralisklaffsjukdom. Detta kan åtgärdas med din veterinär eller kirurgiskt för att främja en högre livskvalitet för din valp.

Hudproblem/eksem: Eksem är ett formellt namn på den röda, fjällande och torra huden som amerikanska mobbare kan behöva ta itu med. Många potentiella orsaker inkluderar stress, lokal irritation och matallergier.

Raser som liknar den amerikanska översittaren

Inte helt säker på att en amerikansk mobbare är rätt för dig? Även om du är det, är det värt att ta dig tid att undersöka och överväga andra liknande raser. Här är några för att komma igång:

Cane corso. Liksom sina amerikanska mobbare motsvarigheter är dessa speciella valpar otroligt smarta, känslomässiga och lojala mot sina ägare. De är en rolig och energisk medelstor ras som är ett bra komplement till alla familjer.

Amerikansk bulldog. Amerikanska bulldoggar är också en del av familjen översittare och är lojala, lydiga och träningsbara familjekompisar. De är i allmänhet större och lite starkare än din genomsnittliga amerikanska mobbare.

Bullmastiff. Bullmastiffs är söta, familjevänliga husdjur som älskar att lära och leka. De är särskilt vänliga och något större än amerikanska mobbare, uppfödda för sällskap och lojalt försvar av sina husdjursföräldrar.

Leave a Comment