American bully guiden 2023 – Allt om rasen

American bully: en hundras att älska! Lär dig mer om dessa imponerande och vänliga hundar och hur du kan hitta den perfekta hundkompisen för dig och din familj.

Få alla fakta om den amerikanska bullyn innan du tar hem en som husdjur: upptäck deras blandrashistoria här!

Den amerikanska bully-rasen har snabbt ökat i popularitet under de senaste åren. Denna ras är en kombination av fyra olika raser, och dess unika utseende och uppförande har gjort den till en favorit bland husdjursägare över hela landet. Det är en stark, lojal och kärleksfull hund som kommer att vara en utmärkt följeslagare i alla hushåll. Om du letar efter en ny hundkompis kan den amerikanska bullyn vara det perfekta valet för dig! Läs vidare för att lära dig mer om denna speciella ras.

American bully Historia

American Bully är en relativt ny ras som härstammar från den amerikanska Pit Bull Terriern, men även innehåller inflytande från flera andra hundraser såsom amerikansk Staffordshire Terrier, engelsk Bulldog och fransk Bulldog.
Rasen utvecklades för att vara en mer familjevänlig och mildare version av den mer kända Pit Bull Terriern. American Bully har en vänlig, lojal och lekfull personlighet och trivs utmärkt som sällskapshund.
Rasen började utvecklas i USA under 1980-talet och har sedan dess vuxit i popularitet. American Bully är ännu inte erkänd av de stora kennelklubbarna men arbetar för att få officiellt erkännande i framtiden.

Fysisk Beskrivning

American bully är en stor och muskulös hundras med en bred bröstkorg och starka ben. De har en kort, bred och kraftig huvudform med breda kinder och en kort nos. Ögonen kan vara av olika former och färger. Öronen är ofta kuperade och näsan kan vara av olika färger beroende på pälsfärg.

Vikt och storlek:

En vuxen american bully hane kan väga mellan 30-70 kg och vara 43-51 cm hög, medan en tik oftast väger mellan 23-57 kg och vara 33-48 cm hög.

Kännetecken:

American bully är lojal och kärleksfull gentemot sin familj, men kan också vara vaksam mot främlingar. De är kända för att vara intelligent och enkel att träna, men det är viktigt att träna och socialisera dem ordentligt från en tidig ålder för att undvika oönskade beteenden.

Hälsofaktorer:

American bully kan lida av olika hälsoproblem som hudinfektioner, höftledsdysplasi, ögonsjukdomar och allergier. Det är viktigt att följa en lämplig diet och regelbundet besöka veterinären för att säkerställa att hunden är frisk och välmående. Övervikt kan vara ett problem för american bully, så det är viktigt att ge dem tillräcklig motion och träning.

American Bully Personlighet och Träning

American Bully är känd för att vara en lojal och kärleksfull hundras med en utmärkt personlighet. De är i allmänhet lugna och tillgiven med sin familj, men kan också visa sig vara livliga och lekfulla när de har chansen. American Bully är också mycket intelligenta och villiga att lära sig nya saker.

Socialisering är viktigt för American Bully som valp. Att exponera dem för en mängd olika situationer, människor och andra djur kommer att hjälpa dem att utveckla en väl avrundad personlighet och hjälpa dem att känna sig bekväma i olika miljöer.

Träningsbehoven för American Bully varierar beroende på individ. Generellt är de en aktiv ras som kräver regelbunden motion och lek. De är också mycket intelligent och reagerar väl på en positiv förstärkningsträningsmetod.

Att använda positiv förstärkning, såsom belöningar och uppmuntrande ord, kommer att hjälpa till att bygga självförtroende och öka lydnaden hos din hund.

Sammanfattningsvis är American Bully en underbar hundras som är väl avrundad, kärleksfull och villig att lära sig nya saker. Genom att socialisera dem som valp och träna med positiv förstärkning kommer du att hjälpa din hund att utveckla till en trygg och lydig vän för livet.

Färg och Mönster

Enligt American Bully-rasstandard finns det ett antal standardfärger som accepteras, inklusive solid svart, blå, brun (ofta kallad choklad), fawn (ofta kallad beige), röd, och vit. Det finns också fler än 30 kombinationer av dessa färger som är acceptabla, såsom svartbrindle, fawn och vit, och blå och vit.

Det finns också några ovanliga färger som kan förekomma i American Bully, inklusive brindled (en blandning av två eller flera färger), spottad (med små vita fläckar på en annars färgad päls), och fläckad (med större vita fläckar på en annars färgad päls). Dessa färger är inte så vanliga och kan också vara oförenliga med hälso- eller genetiska problem som finns med vissa ovanliga färger i rasen.

Avel och Uppfödning

1 Hälsofaktorer att överväga
När det kommer till avel av American Bully är det viktigt att ha hälsan hos både hanhunden och tikarna i åtanke. Uppfödare bör undersöka och testa för genetiska sjukdomar och andra hälsoproblem som kan överföras till valparna. De bör också se till att både hanhunden och tikarna är i god fysisk form och har passande beteende.
2. Ansvarsfull uppfödning
Ansvarsfull uppfödning av American Bully inkluderar att ha en sund avelsplan, bygga en lämplig uppfödningsmiljö och skapa en socialiseringsplan för valparna. Uppfödare bör också se till att alla valpar får lämplig vård och parasiteringsbehandlingar samt att de får registrering och vaccinationer.
3. American Bullys standard
American Bullys standard beskriver önskad fysik och beteende för rasen. Det innefattar en kort, kraftig kroppstyp med breda bröstkorgar, tydligt markerade muskler och ett stort huvud. Betmässigt ska American Bullys vara godmodiga, självförsäkrade och besitta ett stort mod och självständighet.
4. Avelstekniker
Det finns flera avelstekniker för att producera American Bullys, inklusive linjeavl och korsavl. Linjeavl innebär att man föder ihop nära släktningar för att bibehålla vissa egenskaper och gener. Korsavl innebär att man korsar olika linjer eller olika raser för att försöka åstadkomma önskade egenskaper. Hurvida man väljer linjeavl eller korsavl beror på uppfödarens mål och syfte med aveln, såsom att skapa en hälsosammare ras eller att förbättra prestandan hos American Bully.

Är American Bully lämpliga för förstagångsägare?

American Bully är en stark och krävande hund som behöver mycket träning och socialisering för att hålla sig frisk och lycklig. De är också kända för att ha en tendens att känna sig beskyddare mot sina ägare och kan därför inte vara lämpliga för ovana hundägare.

Det är bäst att undersöka rasen och rådfråga erfarna hundägare eller tränare innan man bestämmer sig för att skaffa en American Bully som en förstagångsägare.

Är American Bully lämpliga för barnfamiljer?

är American Bully en ras som är känd för att vara väldigt vänlig mot människor och särskilt barn. American Bully bör dock alltid tränas och socialiseras på rätt sätt för att minimera risken för oönskat beteende.
Dessutom är det viktigt att tänka på att American Bully är en stor och kraftfull ras, så barn under uppsikt behöver övervakas för att undvika skador och olyckor.

Hur mycket kostar en American Bully?

Priset på en American Bully kan variera stort beroende på rasen, avelskvaliteten och regionen där de säljs. En American Bully kan kosta någonstans mellan 8 000 till 30 000 kronor. Det är viktigt att söka efter en ansvarsfull uppfödare som bedriver aveln på ett etiskt och hälsosamt sätt och inte köpa från oseriösa försäljare.

Hur lång livslängd har en American Bully?

En American Bully kan leva mellan 10 och 12 år. Men som alla hundar kan även American Bully påverkas av hälsoproblem och miljöfaktorer som kan påverka deras livslängd. Det är viktigt att ge din American Bully regelbundna besök hos veterinären och en hälsosam livsstil för att maximera deras livslängd.

Hur länge lever American Bully?

American Bully kan leva upp till 12-15 år om de hålls friska och får tillräckligt med motion och vård. Dock kan detta variera beroende på deras hälsa och livsstil.

Leave a Comment